Barman preparator

Projects

Cursul îşi propune formarea competenţelor de organizare a barului, pregătire şi servire a cocktailurilor, precum şi aplicarea şi respectarea reglementărilor legale privind protecţia consumatorului.

Cui se adresează acest curs?

• Companiilor care doresc să-și califice personalul în vederea creșterii motivării acestuia și îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților;
• Persoanelor care vor să profeseze în domeniul turismului și industria ospitalității, respectând cerințele UE;
• Persoanelor care vor să avanseze în carieră prin urmarea cursului de specializare;
• Persoanelor care vor să-și însușească cunoștințele necesare unui barman preparator, de la cei mai buni specialiști în domeniul ospitalității.

Descrierea ocupației

Barmanul preparator lucrează în unităţi de alimentaţie de diferite dimensiuni ca: restaurante, baruri de zi şi de noapte etc. Barmanul preparator asigură prepararea băuturilor în amestec, pregătirea celor care se servesc ca atare şi servirea clienţilor de la tejgheaua barului sau de la mese. Barmanul preparator participă la aranjarea (mise-en-place-ul) barului pentru primirea şi servirea clienţilor, se preocupă cu profesionalism de întocmirea listei de bar, pornind de la oferta unităţii și răspunde de respectarea cu stricteţe a normelor de securitate şi sănătate în muncă.

Competențe profesionale dobândite:

• Cunoașterea normelor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
• Comunicarea interactivă la locul de muncă și comunicarea în limba străină;
• Dezvoltarea pregătirii profesionale;
• Munca în echipă;
• Utilizarea calculatorului;
• Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat;
• Aplicarea normelor SSM şi PSI;
• Organizarea locului de muncă;
• Prepararea băuturilor și servirea băuturilor;
• Promovarea ofertei de produse şi băuturi a restaurantului;
• Gestionarea produselor și îmbunătăţirea calităţii serviciilor;
• Îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Acreditat ANC

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei Naționale.

Durata cursului

Curs de specializare – 180 ore (60 ore de teorie și 120 ore de practică)

Condiții de înscriere

Absolvent studii medii (Şcoală profesională/Liceu);
Experienţă minim 1 an în meseria de ospătar;
Diplomă de calificare ca ospătar.

Acte necesare

• Copie CI;
• Copie după ultima diplomă de studii;
• Copie certificat de calificare curs ospătar (vânzător) în unități de alimentație;
• CV.

Înscrie-te la Curs: Barman - Preparator

Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru mai multe informații.