Bucătar

Projects

Obiectivul cursului de Bucătar îl reprezintă formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, de realizare a diferitelor decoruri şi aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei (HACCP).

Cui se adresează acest curs?

• Persoanelor care vor să profeseze în industria alimentației publice, respectând cerinţele Uniunii Europene;
• Persoanelor care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniul culinar.

Descrierea ocupației

Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite rețete care sã satisfacã exigențele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit, mãsoarã cantitãțile necesare, le amestecã progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte și mașini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. După pregătirea preparatelor culinare urmează împărțirea acestora în porții.

Competențe profesionale dobândite:

• Cunoașterea normelor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
• Comunicare la locul de muncă;
• Desfăşurarea muncii în echipă;
• Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
• Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
• Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei;
• Prevenirea poluării mediului;
• Întocmirea documentelor specifice;
• Pregătirea antreurilor calde şi reci;
• Pregătirea fripturilor;
• Pregătirea gustărilor calde şi reci;
• Pregătirea mâncărurilor cu carne;
• Pregătirea mâncărilor cu legume, orez, ouă, paste făinoase;
• Pregătirea preparatelor lichide;
• Pregătirea dulciurilor (deserturilor);
• Pregătirea fondurilor glace;
• Prepararea mâncărurilor cu peşte şi fructe de mare;
• Realizarea aluaturilor de bază;
• Realizarea salatelor;
• Realizarea sosurilor;
• Realizarea acțiunilor de supervizare și control.

Acreditat ANC

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei Naționale.

Durata cursului

Curs de calificare Nivel 2 – 720 ore (240 ore teorie și 480 ore practică)

Condiții de înscriere

Absolvent de studii medii (Şcoală profesională/Liceu)

Acte necesare

• Copie CI;
• Copie ultima diplomă de studii;
• CV.

Curs realizat în colaborare cu:

                  

Înscrie-te la Curs: Bucătar

Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru mai multe informații.